به گزارش بنک نیوز ،دادستان عمومی و انقلاب شهرستان کنگان در راستای منویات مقام معظم رهبری مبنی بر کاهش جمعیت کیفری و حمایت از خانواده های زندانی و تأکیدات مکرر رییس دادگستری کل استان بوشهر که با حضور وی این موضوع مغفول مانده ،توسط دادگستری ها احیا شده است، از خانواده زندانیان حوزه قضایی بازدید نمود.
دادستان کنگان در گفت و گو با خبرنگار بنک نیوز گفت:از ابتدای سال ۱۴۰۳تاکنون قریب به بیست خانواده زندانی سرکشی شده که در تعدادی از این بازدید ها شخص رییس دادگستری کل استان بوشهر نیز حضور داشته است .
سید محمد موسوی پویا افزود؛ این قبیل اقدامات سبب تغییر در نگرش و نگاه و ملاحظه جامعه نسبت به خانوادههای زندانیان شده است.
سید محمد موسوی پویا افزود: توجه و التفات به خانوادههای زندانیان، کلید و راه حل اصلاح اجتماعی است.زمانی که فردی زندانی میشود، خانواده او با حجم انبوهی از مشکلات و معضلات مواجه میشوند که خود در ایجاد آن نقشی ندارد؛ این موضوع میتواند در نبود چتر حمایتی از سوی جامعه، آسیبهای متعدد اجتماعی،فرهنگی،عقیدتی ،روانشناختی و اقتصادی برای همسر و فرزندان زندانیان را رقم بزند که دامنه آن در بسیاری از مواقع از جرم اصلی گستردهتر میشود.
وی ادامه داد؛چهبسا فرد مجرم در زندان از امکانات مناسب برخوردار باشد اما خانواده او به دلیل نبود امکانات و بیتوجهی، درمعرض انواع آسیبها و فشار ها و قرار میگیرند. بنابراین توجه به مسائل و مشکلات متعدد خانواده زندانیان که سرپرست خود را از دست دادهاند، برای بازگشت به وضع تعادل و حفظ سلامت و امنیت جامعه امری ضروری است.
موسوی افزود؛در این راستا،دادستان عمومی و انقلاب شهرستان کنگان که به صورت ماهیانه حداقل از دو خانواده زندانی سرکشی می کنند در آستانه سال نو و به مناسبت ماه مبارک رمضان از سه خانواده زندانی بازدید و سرکشی نمودند وبه بررسی مشکلات این خانوادهها پرداختند و با ارائه کمکهای معیشتی و درمانی، سعی در کاهش بار مشکلات آنها داشتند. این دیدارها نشاندهندهٔ عزم جدی مسئولان بخصوص مسئولان دستگاه قضایی برای حمایت از قشر آسیبپذیر جامعه و ترویج فرهنگ کمک به خانوادههای زندانیان و اصلاح و جامعه پذیری زندانیان و عمل به اصل ۱۵۶از قانون اساسی است.
دادستان کنگان در ادامه گفت؛یکی از وظایف دستگاه قضایی احیای حقوق عامه و اصلاح و جامعه پذیری مجرمین و محکومین جهت اصلاح آنان و جلوگیری از ارتکاب مجدد جرم می باشد که متولی این کار عمومأ دادستان ها به عنوان مدعی العموم می باشد،با بررسی وضعیت زندانیان در سال های اخیر مشخص شده است زندانی شدن سرپرست خانواده، منجر به کاهش درآمد خانواده میشود و مادران و فرزندان را در شرایط مالی دشواری قرار میدهد. این موضوع میتواند به فقر شدید و ناتوانی در تأمین نیازهای اولیه زندگی منجر شود. فرزندان خانوادههای زندانیان بهدلیل فشارهای مالی و روحی، ممکن است ترک تحصیل کنند و از فرصتهای اجتماعی و آموزشی محروم شوند. این امر میتواند به تداوم چرخهٔ فقر و بزهکاری در نسلهای آینده منجر شود.
خانوادههای زندانیان معمولاً با فشارهای روانی و اجتماعی زیادی مواجه هستند. احساس تنهایی، شرم و (ننگ اجتماعی) و برچسب زنی میتواند به بروز مشکلات و آسیب های روانی در اعضای خانواده منجر شود.
موسوی افزود؛علیرغم تلاشهای مسئولان، کمبود حمایتهای اجتماعی و فرهنگی برای خانوادههای زندانیان کماکان احساس میشود. این خانوادهها نیازمند برنامههای جامع و پایدار هستند که به بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی آنها کمک کند. جامعه باید بهطور فعالتری در حمایت از خانوادههای زندانیان وارد عمل شود. ترویج فرهنگ همیاری و کمک به این قشر آسیبپذیر میتواند به کاهش مشکلات اجتماعی و فرهنگی منجر شود.
وی گفت: برای کاهش آسیبهای ناشی از زندانی شدن سرپرست خانواده، لازم است که جامعه،سازمان های مردم نهاد،شرکت ها و موسسات عام المنفعه و مسئولان بهطور جدیتر و پایدارتر و به صورت مستمربه حمایت از این خانوادهها بپردازند. ترویج فرهنگ همیاری و ایجاد برنامههای جامع حمایتی میتواند به بهبود وضعیت این قشر آسیبپذیر کمک کند و از تداوم چرخهٔ فقر و بزهکاری و کاهش جرایم و پیشگیری از وقوع جرایم بعدی وجلوگیری نماید و ماحصل و نتیجه آن کاهش جرم وبزه است که موجب ایجاد امنیت و آرامش و آسایش شهروندان و ایجاد محیطی امن در جامعه می شود
گفتنی است ؛ دادستان جوان عمومی و انقلاب شهرستان کنگان مدتی است به همراه رییس زندان خورموج از خانوادههای زندانیان در شهرهای کنگان ،بنک ،سیراف و شیرینو بازدید و سرکشی می نمایند تا شاید در این دیدارها بار مشکلات زندگی این افراد برداشته شود.
در این ماه پر خیر و برکت و لحظات آکنده از رحمت و مغفر ،(ماه مبارک رمضان)شاید این روز معنوی و ارزشمند بهانهای بود برای اینکه روی دیگر زندان دیده شود، دغدغه و نگرانی مسئولان قضایی برای خانوادههای زندانیان مشخص شود و مشکلاتی که جرائم مختلفی مانند خرید و فروش مواد مخدر، سرقت ،کلاهبرداری و… به وجود میآورند، ملموستر گردد.
*پردهای از زندگی یک خانواده زندانی*
پرده اول: فرزند بیمارجسمی و بیماری صعب العلاج و پدری که راه نجات فرزند را در جرم میبیند
در حاشیهٔ شهر ، در کوچهای تنگ و تاریک، خانوادهای زندگی میکرد که یکی از فرزندانشان از بیماری پرهزینه و صعبالعلاجی رنج میبرد. پدر خانواده که پیش از زندان، مشغول به کار بوده، اما درآمد او کفاف هزینههای بیماری فرزندانش را نمیداد و بهخاطر فشار روحی و عصبی ناشی از بیماری فرزندانش به سمت ارتکاب جرم رفته و در نهایت به زندان افتاده است.
بعد از به زندان افتادن پدر خانواده، شرایط زندگی برای خانواده سخت و سختتر شده است. مادر به تنهایی باید بار زندگی را به دوش بکشد و از طرفی پیگیر جلب رضایت از شاکیان و پروندهٔ شوهرش شود. مشکلات فقر، ناتوانی در خرید مایحتاج زندگی و پوشاک بچهها، افت تحصیلی، فشارهای روحی خانواده و دستتنها بودن مادر نیز از پیامدهای نبود پدر بود.
وقتی با مسئولان وارد خانهٔ این زن شدیم، هیچکدام از وسایل ضروری منزل مانند یخچال، اجاق گاز و تلویزیون وجود نداشت. زن از هزینههای بالای درمان یکی از فرزندانش میگفت و مسئولان نیز سعی در حل مشکل داشتند.
در میان بیکسی خانواده،حسب اعلام خانواده زندانی که به عنوان مستأجر بودند صاحبخانه، با درک شرایط او سعی کرده تا حدی آلام دردهای او را کاهش دهد و از میزان اجاره ماهیانه کسر نمایند و پولی بابت رهن خانه نیز نگیرند
یکی از معضلات و آسیب و مشکلاتی که در جامعهٔ کنونی دیده میشود این است که وقتی کسی به دردسر یا مشکلی میافتد، اطرافیان خود را دور میکنند و این فرد خود را با کوهی از مشکلات تنها میبیند، در حالی که اطرافیان باید در ناخوشیها و در مواقع گرفتاری و عسر و حرج به فکر فامیل و خویشاوند خود باشند و صله رحم و تعاون و همکاری که مورد تاکید دین مبین اسلام است را اجرا نمایند و فامیل و آشنا و برادر و خواهر نباید فقط برای وقت خوشی باشد.
در ادامهٔ این دیدار، سید محمد موسوی پویا دادستان عمومی و انقلاب شهرستان کنگان، با قدردانی از همکاری مومنانه و دلسوزانهٔ صاحبخانهٔ این خانواده زندانی اظهار کرد: «نباید چنین برنامههایی را شوی تبلیغاتی قلمداد کنیم. خانوادهای که ۳ فرزند داشته و یکی از آنها در بدترین شرایط بیماری قرار دارد، نیاز به حمایت دارد. این حمایتها هم نباید فقط مربوط به دستگاههای امدادی مانند بهزیستی و کمیته امداد باشد، چرا که منابع آنها محدود است و باید تمامی مردم بخصوص سازمان های مردم نهاد و شرکت ها ،موسسه عمومی و عام المنفعه و در راستای مسئولیت های اجتماعی خود اقدام نمایند ».
دادستان کنگان گفت:یکی از زمینه های لازم برای کاهش وقوع جرم و آسیب های اجتماعی ایجاد اشتعال برای خانواده ها بخصوص زندانیان است «در زمینهٔ معیشتی و اشتغال و درمان به که در این زمینه سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی بوشهر اقدامات مناسبی را انجام داده اند لکن اجرای این موضوع نیازمند همکاری و همراهی تمامی دستگاه های دولتی و حاکمیتی و موسسات خصوص و شرکت و شهرداری است .
این بازدید ها مشکلات و معضلات خانواده های زندانیان احصاء و استماع می شود و مراتب از ادارت متولی پیگیری و مشکلات آنان در حد امکان مرتفع می شود و با ارایه بسته های معیشتی قدمی جهت برطرف شدن مشکلات معیشتی آنان برداشته می شود
سید محمد موسوی پویا در پایان این بازدید ضمن قدردانی از تلاش های دستگاه های متولی از همه مسئولین محترم و نهادها و دستگاه های متولی خواستند که نهایت کوشش خود را جهت برطرف شدن مشکلات زندانیان و خانواده های آسیب پذیر به کار ببرند.
خبرنگار
این مطلب بدون برچسب می باشد.
مدیر مسئول و صاحب امتیاز پایگاه خبری: قاسم احمدی تمامی حقوق این سایت محفوظ است.