۞ امام علی (ع) می فرماید:
هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

موقعیت شما : صفحه اصلی » اجتماعی » اخبار » گوناگون
  • شناسه : 7329
  • ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۴
  • 149 بازدید
  • ارسال توسط :
  • منبع : بنک نیوز
استاندارد حلال به عنوان یک استاندارد جهانی

استاندارد حلال به عنوان یک استاندارد جهانی

استاندارد حلال به عنوان یک استاندارد جهانی، معیاری از کیفیت غذای سالم و بهداشتی در جهان و عاملی برای توسعه مبادلات محصولات و صنایع غذایی در بین کشورهای اسلامی و غیر اسلامی است.

استاندارد حلال به عنوان یک استاندارد جهانی، معیاری از کیفیت غذای سالم و بهداشتی در جهان و عاملی برای توسعه مبادلات محصولات و صنایع غذایی در بین کشورهای اسلامی و غیر اسلامی است.
طبق تبصره ۲ ماده هفت قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد، سازمان ملی استاندارد تنها مرجع رسمی اعطای نشان حلال در کشور و موظف است ضمن اطمینان از انطباق محصول با موازین فقه اسلامی، نسبت به صدور استاندارد حلال و نظارت بر اجرای آن اقدام کند.
گواهینامه حلال یک گواهی است که تأیید می‌دهد یک محصول یا ماده خاص، با معیارها و قوانین حلالیت (مجاز و موافق با شریعت اسلامی) سازگار است. این گواهی معمولاً به مصرف‌کنندگان اعتماد می‌دهد که محصولی که خریداری می‌کنند، به طور شرعی حلال است و با اصول و محدودیت‌های حلالیت سازگاری دارد. نشان حلال را در بخش‌های مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی و دارویی اعمال می‌کنند. این استاندارد عنوان می‌کند که الزامات حلال نه‌تنها در هنگام تولید، بلکه هنگام حمل‌ونقل و ذخیر‌ه‌سازی نیز باید موردتوجه قرار گیرند.
پروانه های استاندارد صادره به شکل تشویقی است و از طریق عقد قرارداد با واحدهای تولیدی به صورت سه ساله واگذار می شود که در صورت استمرار شرایط کیفی واحدها، بعد از گزارش بازرسان و کارشناسان مربوطه تمدید می‌شود.
این پروانه‌ها برای انطباق هدف صادراتی با استاندارد‌های حوزه حلال تا کنون صادر شده است.
رعایت استانداردهای حلال به ویژه برای صدور محصولات غذایی به کشورهای اسلامی و مصرف جوامع مسلمان را ضروری است و در این راستا وظیفه کشورهای اسلامی است که با تدوین استانداردهای لازم، توسعه این نوع از تجارت را هموار کنند.
با اجرای استاندارد حلال در تمام واحدهای تولیدی ضمن ایجاد تضمین برای حلال بودن محصولات تولیدی به ویژه مواد غذایی می توانیم شاهد این امر باشیم که با اجرای استانداردهای حلال، جمهوری اسلامی ایران بتواند سهم قابل توجهی از این تجارت را از طریق صادرات غیرنفتی به خود اختصاص دهد.
نشان حلال علامتی است که به منظور تایید حلال بودن و طهارت محصولات استاندارد و بر اساس استاندارد ملی به شماره ۱۲۰۰۰ با عنوان استاندارد غذای حلال اعطا می شود.

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*